EcoUp Oyj on kotimainen kiertotalous­konserni

Meidän tehtävämme on raivata vihreän rakentamisen polkua vähähiilisen kiertotalouden keinoin

EcoUp Oyj on kiertotalouskonserni, jonka tehtävä on edistää rakennusalan
kiertotaloutta, vähähiilisyyttä ja energiatehokkuutta.

Tarjoamme rakennusteollisuuden materiaaleille uusiokäyttömahdollisuuksia
ja edistämme vähähiilistä rakentamista.

Liikevaihdostamme n. 90 % perustuu kiertotaloudelle

Me edistämme vihreää rakentamista tuottamalla ratkaisuja entistä ekologisempien rakennusalan kasvavaan tarpeeseen. Kaikki toimintamme tähtää siihen, että hylättyjä materiaaleja hyödynnetään yhä enemmän osana kestävää ja resurssiviisasta rakentamista.

Tunnet meidät Ekovilla-eristeestä

Ekovilla on jo yli 40-vuotias kierrätetystä puukuidusta valmistettu nettohiilinegatiivinen lämmöneriste. Iästään huolimatta Ekovilla on vastaus nykypäivän ja tulevaisuuden vähähiilisen, energiatehokkaan ja laadukkaan rakentamisen tarpeisiin.

Lisäksi me kehitämme ratkaisuja, joiden avulla mineraalipohjaiset purkujätteet saadaan hyötykäyttöön.

Kestävä rakentaminen – sanoista tekoihin

Suurempi hiilikädenjälki

Tehdään hiilijalanjäljestä hiilikädenjälki. Tämä temppu onnistuu, kun kehitetään vähäpäästöisiä menetelmiä sekä laitteistoja ja valitaan rakentamisen tuotteisiin kestäviä raaka-aineita. Esimerkiksi puupohjaiset kierrätysmateriaalit sitovat tehokkaasti hiiltä ja sopivat erinomaisesti esimerkiksi energiatehokkaan eristeen valmistamiseen. Toisaalta mineraalipohjainen purkumateriaali on oikein käsiteltynä varsin vähän päästöjä aiheuttava korvaaja monelle neitseelliselle materiaalille.

Kiertotaloutta kaikille!

Muutetaan rakentamista kiertotalouden avulla. Rakentamisen päästöt syntyvät  mm. rakennusmateriaalien valmistamisesta, neitseellisten raaka-aineiden louhinnasta ja prosessoimisesta. Uusien raaka-aineiden tarve vähenee, kun purkukohteita hyödynnetään materiaalipankkeina. Samalla syntyy vähemmän hankalaa jätettä. Vähän energiaa kuluttava menetelmä purkumateriaalin puhdistamiseksi ja käsittelemiseksi leikkaa päästöjä entisestään.

Muutos on jo käynnissä

Reittiä kohti rakentamisen vihreää tulevaisuutta raivataan joka päivä. Kompassin virkaa toimittaa muuttuva, rakentamisen päästöleikkauksiin tähtäävä lainsäädäntö. Investointien vastuullinen ohjaaminen vähähiilisiin projekteihin tarjoaa virkistystä reitin varrella. Tästä letkasta ei  yksikään rakentamisen toimija halua tippua, sillä jatkuvuutta ja kannattavaa liiketoimintaa voi rakentaa vain kestäville valinnoille. Me kuljemme edellä ja olemme erinomaista matkaseuraa.

Liity vihreän rakentamisen retkueeseen

Kiertotalous tarvitsee tekoja. Tilaa uutiskirjeemme ja kuule, mitä voimme yhdessä tehdä vähähiilisen rakentamisen ja materiaalien uusiokäytön edistämiseksi.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Ole sinäkin rohkeasti ekoisti!

Ekoisti-blogi tarjoaa näkökulmia rakentamisen kiertotalouteen ja hiilineutraaliin rakentamiseen. Ekoisti on kuka vain vihreään rakentamisen polun raivaaja. Meitä on jo monta, tule mukaan.