Näin me toimimme

Me toimimme upcycling-periaatteella. Se tarkoittaa, että me annamme materiaalille uuden, entistä arvokkaamman muodon ja tarkoituksen.

Idea on, että kaikki voittavat

Me parannamme kumppaneidemme ja asiakkaidemme  rakennusmateriaalien kierrätysastetta niin rakennus- kuin purkukohteissakin ottamalla vastaan hankalia jätejakeita jalostettaviksi.  Siinä samalla autamme vähentämään hiilidioksidipäästöjä mm. logistiikan kevenemisen avulla.  Jätejakeista, kuten mineraalivillasta,  ja muista materiaaleista me sitten valmistamme ekologisia materiaaleja rakennusteollisuudelle, jolloin neitseellisiä raaka-aineita tarvitaan vähemmän. Tässä hommassa voittajia ovat ihan kaikki.

1. Kierrätysmateriaalin matka alkaa lopusta

Tuotantomme raaka-aineet hankitaan lukuisista eri lähteistä. Jalostamme mm.  kotikeräyspaperia, teollisuuden sivuvirtoina kertyvää materiaalia sekä purkurakentamisesta syntyvää materiaalia. Arvoketjumme alkaa siitä, mihin materiaalin ensimmäinen, alkuperäinen elinkaari päättyy.

2. Tuotannossamme syntyy lisää arvoa

Meillä on tuotantolaitoksia eripuolilla Suomea. Valmistamme eristeitä puukuidusta ja teollisuuden sivuvirroista sekä ylijäämänä kerätystä mineraalivillasta.

Purkukohteista kerätty mineraalivilla saa sekin käsissämme uuden elämän ekologisesti kestävänä rakennusaineena, jonka käyttötavat ovat monipuoliset. Lue lisää!

Toimimme Upcycling-periaatteella. Muunnamme ylijäämän tai muun materiaalin uuteen, entistä laadukkaampaan ja arvokkaampaan muotoon.

Tuotantolaitoksemme ovat energiatehokkaita yksiköitä, joiden sijainti lyhentää logistista ketjua ja vähentää logistiikasta aiheutuvia päästöjä.

3. Uusiomateriaalien monipuoliset käyttökohteet eristämisestä betonirakentamiseen

Prosessimme jälkeen meillä on käsissämme entistä korkeamman jalostusasteen rakennusmateriaali: Hiiltä sitova ja hengittävä Ekovilla-eriste, CE-merkittyä mineraalivillaa valmiina puhallettavaksi ja muita uusiomateriaaleja monipuolisesti hyödynnettäväksi, esimerkiksi betonin tai asfaltin valmistuksessa.

Asiakkaita palvelee tarpeen mukaan laaja palveluverkostomme. Yhteystietosivuilta löydät asiantuntijamme, jotka kertovat mielellään lisää!

4. Lopussa on taas uusi alku

Ekovilla-puukuitueriste sitoo hiiltä koko käyttöikänsä ajan, ja kun rakennus tulee käyttöikänsä päähän, on Ekovilla edelleen 100 % uusiokäytettävissä. Eikä mineraalivillan tilanne poikkea tästä: Prosessissamme materiaali taas löytää uuden käyttötavan, uudessa muodossa.

EcoUpin kiertotalouden kehä tekee rakentamisesta resurssitehokasta ja ekologista.

Puhutteleeko päästökompensaatio?

Tiesitkö että Ekovillan tuotantoprosessi koko arvoketjun matkalta on hiilinegatiivinen? Syynä tähän ovat energiatehokas tuotantoprosessi ja lyhyt logistiikkaketju yhdistettynä puupohjaiseen raaka-aineeseen. Tämän ansiosta me voimme tarjota hiilenpoisto-oikeuksia kumppaneillemme, jotka haluavat päästökompensaation avulla keventää omaa hiilikuormaansa.

Lue lisää Puro.earth-kauppapaikasta.

Kerromme mielellämme lisää!

Jätä meille yhteystietosi, ja me palaamme pikimmin asiaan!

Jätä yhteystietosi tähän:

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.