EcoUpin matka Nordic Cleantech Open -kilpailussa: Menestystä ja mahdollisuuksia

EcoUp on osoittanut, että kotimainen vihreä teknologia voi menestyä ja saada tunnustusta kansainvälisissä kilpailuissa. Tutustu EcoUpin matkaan vaihe vaiheelta juuri päättyneessä Nordic Cleantech Open -kilpailussa.

 

Ensimmäinen etappi: 133 hakemuksen joukosta 25 parhaan joukkoon

Nordic Cleantech Open -kilpailu on yksi arvostetuimmista kestävän teknologian alan kilpailuista Pohjoismaissa. Tänä vuonna kilpailuun osallistui peräti 133 yritystä, joista jokainen toi esille innovatiivisia ratkaisujaan ympäristöhaasteiden ratkaisemiseksi. EcoUp osallistui kilpailuun innovaatiosarjallaan, jonka avulla mm. kaupungit voivat tehostaa omien purkujätteidensä kierrätystä ja kaatopaikan sijaan valmistaa niistä jopa hiilinegatiivisia rakennustuotteita. EcoUpin WasteX-teknologian avulla purkujäte muutetaan uudeksi raaka-aineeksi, josta voidaan valmistaa betonin kaltaista materiaalia ilman sementtiä. Materiaalilla on jopa 100 % matalampi hiilijalanjälki betoniin verrattuna ja sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi erilaisissa valutuotteissa, kuten Cubecoissa. EcoUpin matka alkoi lupaavasti, kun viidenkymmenen hengen kansainvälinen tuomaristo valitsi EcoUpin 25:n potentiaalisimman yrityksen joukkoon. Tämä oli jo itsessään merkittävä saavutus, sillä kilpailu oli kovaa ja mukana oli monia lupaavia innovaatiota.


Kuva: Cleantech Scandinavia

Jatko- ja finaalivaiheet: Malmöstä Helsinkiin

Kilpailu jatkui intensiivisissä merkeissä 3.-4. toukokuuta Ruotsin Malmössä. Täällä EcoUp esitteli innovaatioitaan kasvotusten kansainväliselle tuomaristolle ja sijoittajille. Esitykset ja keskustelut Malmön tapahtumassa olivat korkeatasoisia ja EcoUp onnistui vakuuttamaan tuomariston sekä muut läsnäolijat ratkaisujensa potentiaalista. Tämä johti siihen, että EcoUp valittiin 10 parhaan yrityksen joukkoon Helsingissä järjestettävään finaaliin.

Finaali Helsingissä: Pohjoismaiden kymmenen kovinta kohtaa

Finaali kymmenen parhaan yrityksen kesken huipentui Helsinki Cleantech Capitaldayhin 14.-15. toukokuuta. Finaalivaiheessa kaikki 10 yritystä esittelivät vielä kerran parhaat puolensa tuomaristolle. Vahvalla esityksellään EcoUp saavutti lopulta sijan 4-10, mikä sinetöi EcoUpin paikan Pohjoismaiden parhaiden Cleantech-yritysten joukossa vuonna 2024. Voittosijat menivät tänä vuonna peräti kolmoisvoitolla Ruotsiin, upeiden kanssakilpailijoiden Green14 (1. sija), Re:meat (2. sija) ja FLOX Robotics (3. sija) napatessa korkeimmat sijat itselleen. EcoUp onnittelee kaikkia voittajia ja kanssakilpailijoita menestyksestä!

Vaikka kultaisin pysti jäi EcoUpin kohdalla tänä vuonna lunastamatta, toimii saatu tunnustus vahvana viestinä asiakkaille ja sidosryhmille siitä, että kiinnostus purkujätteiden kierrätykseen ja kierrätysmateriaalien käyttöönottoon on kovaa sekä kasvavassa määrin osa kestävämpää tulevaisuuttamme.