EcoUpin patentoitu innovaatio purkujätteen hyödyntämiseen

Kehitämme laitteistoja  mineraalipohjaisen purku- ja rakennusjätteen – kuten mineraalivillan –  käsittelemiseksi uusiksi, ympäristöystävällisiksi raaka-aineiksi. Lisäksi kehitämme menetelmiä, joiden avulla uutta raaka-ainetta voidaan hyödyntää lopputuotteissa, esimerkiksi sementin korvaamiseen soveltuvissa betonituotteissa.

Patentoitu laitteisto puhdistaa ja jauhaa

Energiapihillä tavalla jätteestä raaka-ainetta

Kiertotalousteknologiat-liiketoimintamme tuottaa ratkaisuja purku- ja rakennusjätteen hyödyntämiseksi.

Kehittämämmetuo tuoantolaitteiston avulla purkujäte puhdistetaan ja jauhetaan uudeksi, laadukkaaksi raaka-aineeksi rakentamisen tarpeisiin.

Lajittelun, puhdistuksen ja esikäsittelyn jälkeen prosessista syntyy murskaa, jonka raekoko on 10+ mm. Esikäsitellystä jätemurskasta voidaan jauhaa geopolymeeriraaka-ainetta, joita voi hyödyntää mm. asfaltin, betonin ja vaikkapa tiilien valmistamisessa.

Asiakkaat ovat tyypillisesti jätteenkäsittelijöitä ja kierräysalantoimijoita, jotka haluavat löytää tavan hyödyntää hankalasti käsiteltäviä jätemateriaaleja kaupallisella tavalla.

EcoUpin kehittämällä menetelmällä mineraalivillasta prosessoitu sementin substituutin todennettu hiilijalanjälki on alle 10 % perinteisen sementin hiilijalanjäljestä.

Uusioraaka-aineesta rakentamisen materiaaliksi ja lopputuotteiksi

Jauhetusta jätteestä saadut raaka-aineet pitää tietenkin saada hyötykäyttöön. Tässä kohtaa kuvioon astuvat EcoUpin kehittämät kaavat, joita asiakkaamme hyödyntää korvatessaan neitseellisiä raaka-aineita rakennus- ja purkujätteestä valmistetulla jauheella.

Asiakkaat voivat olla esimerkiksi erilaisten rakennustuotteiden valmistajia.

EcoUp on kiertotalouskonserni

Toimintamme jakautuu kahteen liiketoiminta-alueeseen:

Case: Mineraalivillajätteen jalostaminen

Meillä ja mineraalivilloilla on pitkä yhteinen historia. Olemme asentaneet sitä, opetelleet uusiokäyttämään tehtaiden ylijäämää puhallusvillana,  ja nyt teemme jätteeksi päätyneestä purkuvillasta  geopolymeerien raaka-ainetta.

Mineraalivillajätteestä saatava kierrätysmateriaali on oivaa raaka-ainetta, joiden avulla jo nyt käytössämme olevat resurssit saavat uuden elämän. Sehän on oleellisesti parempi juttu kuin kaivaa neitseellisiä raaka-aineita uusien tuotteiden valmistamiseen.  Kyllä sinäkin haluaisit pihakivet ekologisesti kierrätysmateriaaleista valmistettuna.

Meillä on siis kaksi pääasiallista tapaa mineraalivillan ylijäämän ja jätteen jalostamiseksi:

 • Tehtaiden puhtaasta ja käyttämättömästä ylijäämästä saadaan erinomaista puhallusvillaa
 • Purkuvillasta saadaan prosessimme avulla kestävää materiaalia – geopolymeerien raaka-ainetta – uusien tuotteiden valmistamiseen.
 • Lajittele

  1

  Kierrätyskelvottomien jakeiden poistaminen

 • Puhdista

  Uusiokäytettävien jakeiden puhdistaminen

  2

  Puhdista

 • Villasta rakeiksi

  3

  Puhdistettu villa murskataan 10+mm rakeiksi

 • Geopolymeereiksi

  Esi-murskattu rake käsitellään µm-kokoiseksi materiaaliksi

  4

  Geopolymeereiksi

Jos kiinnostuit, jätä meille yhteydenottopyyntö!

7 + 1 = ?

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.