Teknologia

Me tarjoamme asiakkaillemme teknologiaa rakennus- ja purkujätteen jalostamiseksi uusiksi raaka-aineiksi. Teknologiaratkaisumme kattavat niin menetelmät kuin tarvittavat koneet sekä tuen raaka-aineiden verifiointiin.

EcoUp RECYCLE

Tehdään jätteestä geopolymeerejä

EcoUp RECYCLE on menetelmä laitteistoineen, jonka avulla purkujätteestä valmistetaan geopolymeerien raaka-ainetta. Lajittelun, puhdistuksen ja esikäsittelyn jälkeen käsissämme on murskaa, jonka raekoko on 10+ mm. Esikäsitellystä jätemurskasta voidaan valmistaa sitten geopolymeerejä, joita voi hyödyntää mm. asfaltin, betonin ja vaikkapa tiilien valmistamisessa.

EcoUp REUSE

Hyödynnetään geopolymeerejä raaka-aineena

EcoUp RECYCLE-prosessin tuloksena saatavat geopolymeerien raaka-aineet täytyy tietenkin saada käyttöön. Tyypillisesti tämä tarkoittaa sitä, että kierrätysmateriaalilla korvataan muita, neitseellisiä raaka-aineita osana jonkin lopputuotteen – tiilet, pihakivet, tasoitteet –  valmistusta. EcoUp REUSE varmistaa, että asiakkaallamme on kyvykkyydet, osaaminen ja reseptit sekä tarvittavat verifioinnit geopolymeerien hyödyntämiseksi omassa tuotannossaan.

Case: Mineraalivillajätteen jalostaminen

Meillä ja mineraalivilloilla on pitkä yhteinen historia. Olemme asentaneet sitä, opetelleet uusiokäyttämään tehtaiden ylijäämää puhallusvillana,  ja nyt teemme jätteeksi päätyneestä purkuvillasta  geopolymeerien raaka-ainetta.

Mineraalivillajätteestä saatava kierrätysmateriaali on oivaa raaka-ainetta, joiden avulla jo nyt käytössämme olevat resurssit saavat uuden elämän. Sehän on oleellisesti parempi juttu kuin kaivaa neitseellisiä raaka-aineita uusien tuotteiden valmistamiseen.  Kyllä sinäkin haluaisit pihakivet ekologisesti kierrätysmateriaaleista valmistettuna.

Meillä on siis kaksi pääasiallista tapaa mineraalivillan ylijäämän ja jätteen jalostamiseksi:

 • Tehtaiden puhtaasta ja käyttämättömästä ylijäämästä saadaan erinomaista puhallusvillaa
 • Purkuvillasta saadaan prosessimme avulla kestävää materiaalia – geopolymeerien raaka-ainetta – uusien tuotteiden valmistamiseen.
 • Lajittele

  1

  Kierrätyskelvottomien jakeiden poistaminen

 • Puhdista

  2

  Uusiokäytettävien jakeiden puhdistaminen

 • Villasta rakeiksi

  3

  Puhdistettu villa murskataan 10+mm rakeiksi

 • Geopolymeereiksi

  4

  Esi-murskattu rake käsitellään µm-kokoiseksi materiaaliksi

Jos kiinnostuit, jätä meille yhteydenottopyyntö!

0 + 7 = ?

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.