Hanna-Kaisa Koponen tutkimusjohtajaksi

Hanna-Kaisa Koponen on aloittanut työn EcoUpin tutkimusjohtajana kuluneen syksyn aikana. Hanna-Kaisa on filosofian tohtori, jonka erityisosaamistaan on fysikaalinen ja materiaalikemia. Työurallaan Hanna-Kaisa on osallistunut vahvasti kiertotalousteknologioiden ja prosessien kehittämiseen sekä uusien materiaalien hyödyntämiseen erilaisissa sovelluksissa

 

Ennen tehtäväänsä EcoUpin tutkimusjohtajana, Hanna-Kaisa on toiminut mm. Centria- ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluissa vastaten niiden kemiaan, materiaalitutkimukseen ja kiertotalouteen liittyvien tutkimus- ja kehitystiimien toiminnasta, tutkimusympäristöjen kehittämisestä ja yritysten liiketoimintaedellytysten parantamiseen liittyvistä kehitystoimenpiteistä (uudet teknologiat, prosessit, tuotteet). 

 

EcoUpin tiimiin halusin liittyä, koska näen kiertotalouden ja materiaalien uusiokäytön olevan ainoa mahdollisuus varmistaa ihmiskunnan tulevaisuus kestävällä tavalla. Rakennus- ja purkujäte on yksi suurimmista jätevirroista nyt ja tulevaisuudessa, ja samalla rakennetun ympäristön ylläpito mahdollisimman vähäpäästöisellä tavalla  on asia, joka vaatii uusia ratkaisuja ja innovaatiota yhä enenevässä määrin. Olen innoissani päästessäni hyödyntämään aiemmassa elämässäni kertynyttä kokemusta ja osaamista käytännössä, tuottamaan uusia ratkaisuja ja tuotteita asiakkaille ja kuluttajille, Hanna-Kaisa kertoo.

 

 

Tutkimusjohtajan nimittäminen tehtävään ei aiheuta muutoksia yhtiön johtoryhmässä.