EcoUp Oyj on saanut patentin innovaatiolleen, joka mahdollistaa mineraalivillajätteen energiatehokkaan jauhatuksen ja suodatuksen uudeksi raaka-aineeksi

Kiertotalouskonserni EcoUp on saanut 15.3.2022 Suomessa patentin innovaatiolleen, joka mahdollistaa mineraalivillan energiatehokkaan jauhatuksen ja suodatuksen uudeksi raaka-aineeksi. Lisäksi vireillä on kansainvälinen patenttihakemus, joka perustuu nyt Suomessa myönnettyyn patenttiin ja saa siitä etuoikeuden.

 

Yhtiön suunnitelmissa on lisensoida patentoitua teknologiaa kierrätys- ja jätteenkäsittelypalveluja tarjoaville yrityksille.

Olemme erittäin ylpeitä kehitystyöstämme. Patentoimamme laitteisto mineraalivillajätteen jalostamiseksi mahdollistaa uutta liiketoimintaa kierrätys- ja jätteenkäsittelyalan toimijoille. Mineraalivillajätteen käsittely on vaikeaa, siksi sen uusiokäyttömahdollisuudet ovat aikaisemmin olleet lähes olemattomat. Tämän ongelman me olemme nyt ratkaisseet, yhtiön toimitusjohtaja Antti Ollikainen kertoo.

EcoUpin patentoimalla laitteistolla tuotettu, mineraalivillajätteestä valmistettu jauhe sopii mm. sementin korvaamiseen. Laitteistolla tuotetun uusioraaka-aineen todennettu hiilijalanjälki on alle 10 % perinteisen sementin hiilijalanjäljestä.

 

Lisätietoja:

Antti Ollikainen

Toimitusjohtaja, EcoUp Oyj

Puhelin: +358 44 703 3170

Sähköposti: antti.ollikainen@ecoup.fi

 

Hyväksytty neuvonantaja

Alexander Corporate Finance Oy

puh. +358 50 520 4098

 

EcoUp Oyj lyhyesti

EcoUp Oyj edistää rakennusteollisuuden vihreää siirtymää tuottamalla hiilineutraaleja, energiatehokkaita ja kiertotalouteen pohjaavia materiaaleja, palveluita ja teknologiaa, jotka auttavat rakennusalan toimijoita keventämään omaa ympäristökuormitustaan. Yhtiöllä on yli 40 vuotta kokemusta kiertotalousratkaisujen kehittämisestä ja toimittamisesta asiakkaille.

Lue lisää: www.ecoup.fi, sijoittajat.ecoup.fi