EcoUp Oyj raivaa kestävän rakentamisen polkua

Meidän tehtävämme on raivata vihreän rakentamisen polkua vähähiilisen kiertotalouden keinoin. Liikevaihdostamme valtaosa perustuu hylättyjen materiaalien uudelleenkäytölle ja hyödyntämiselle osana uusia rakentamisen tuotteita.

Kaikki toimintamme tähtää siihen, että hylättyjä materiaaleja hyödynnetään yhä enemmän osana kestävää ja resurssiviisasta rakentamista.

Raivataan rakentamisen resurssisyöppöjä päästöryteikköjä:

Me edistämme vihreää rakentamista tuottamalla ratkaisuja entistä ekologisempien rakennusalan ratkaisujen niiden kasvavaan tarpeeseen. Vastuullisuus on yhtäaikaa arvo- ja järkivalinta sekä liiketoiminnan kasvun katalyytti.

Tuotamme rakentamisen toimijoille todennetusti ympäristöystävällisiä rakennusmateriaaleja ja rakentamisen raaka-aineita, jotka täyttävät myös tiukat laatukriteerit ja joita kehitetään aktiivisesti.

Kehitämme ja lisensoimme jätteenkäsittelyn ja kierrättämisen tarpeisiin laitteistoja ja menetelmiä, joiden avulla purku- ja rakennusjätteestä valmistetaan uusia, ympäristöystävällisiä raaka-aineita ja lopputuotteita.

Luomme kestävää kasvua myös kumppaneillemme.

Kestävä rakentaminen – sanoista tekoihin

Suurempi hiilikädenjälki

Tehdään hiilijalanjäljestä hiilikädenjälki. Tämä temppu onnistuu, kun kehitetään vähäpäästöisiä menetelmiä sekä laitteistoja ja valitaan rakentamisen tuotteisiin kestäviä raaka-aineita. Esimerkiksi puupohjaiset kierrätysmateriaalit sitovat tehokkaasti hiiltä ja sopivat erinomaisesti esimerkiksi energiatehokkaan eristeen valmistamiseen. Toisaalta mineraalipohjainen purkumateriaali on oikein käsiteltynä varsin vähän päästöjä aiheuttava korvaaja monelle neitseelliselle materiaalille.

Kiertotaloutta kaikille!

Muutetaan rakentamista kiertotalouden avulla. Rakentamisen päästöt syntyvät  mm. rakennusmateriaalien valmistamisesta, neitseellisten raaka-aineiden louhinnasta ja prosessoimisesta. Uusien raaka-aineiden tarve vähenee, kun purkukohteita hyödynnetään materiaalipankkeina. Samalla syntyy vähemmän hankalaa jätettä. Vähän energiaa kuluttava menetelmä purkumateriaalin puhdistamiseksi ja käsittelemiseksi leikkaa päästöjä entisestään.

Muutos on jo käynnissä

Reittiä kohti rakentamisen vihreää tulevaisuutta raivataan joka päivä. Kompassin virkaa toimittaa muuttuva, rakentamisen päästöleikkauksiin tähtäävä lainsäädäntö. Investointien vastuullinen ohjaaminen vähähiilisiin projekteihin tarjoaa virkistystä reitin varrella. Tästä letkasta ei  yksikään rakentamisen toimija halua tippua, sillä jatkuvuutta ja kannattavaa liiketoimintaa voi rakentaa vain kestäville valinnoille. Me kuljemme edellä ja olemme erinomaista matkaseuraa.

Liity vihreän rakentamisen retkueeseen

Kiertotalous tarvitsee tekoja. Tilaa uutiskirjeemme ja kuule, mitä voimme yhdessä tehdä vähähiilisen rakentamisen ja materiaalien uusiokäytön edistämiseksi

Tutustu tietosuojaan

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Ole sinäkin rohkeasti ekoisti!

Ekoisti-blogi tarjoaa näkökulmia rakentamisen kiertotalouteen ja hiilineutraaliin rakentamiseen. Ekoisti on kuka vain vihreään rakentamisen polun raivaaja. Meitä on jo monta, tule mukaan.